Şentepe teleferik hattı 2. etap çalışmaları tamamlandı

Şentepe teleferik hattı 2. etap çalışmaları tamamlandı :Şentepe teleferik hattında 2. etap hattın 1. etap hat ile mekanik entegrasyon çalışmaları tamamlandı.
Birbirleriyle bağlantıları sağlanan 3 bin 257 metre uzunluğundaki iki ayrı hattan oluşan teleferiğin tamamında maksimum yükleme test sürüşleri de uluslararası akredite edilmiş kuruluşların gözetiminde sürüyor. Yenimahalle-Şentepe 1. etap teleferik hattında metro ile senkronize olarak yaklaşık bir yıldır toplu taşıma amaçlı olarak hizmet verildiğini hatırlatan EGO yetkilileri, 1. etap teleferik hattının yıllık bakımı ve 2. etap teleferik hattının entegrasyonu çalışmaları kapsamında yolcu taşımacılığına 16 Mart Pazartesi gününden itibaren ara verildiğini hatırlattılar. Zorunlu olan yıllık bakım ve entegrasyon çalışmaları tamamlanan teleferik hattının tümünde yolcu taşımacılığına başlamadan önce güvenlik açısından test sürüşleri yapıldığını anlatan yetkililer, “Can ve mal güvenliğinin en üst düzeyde tutulduğu sistemde yolcuların taşınmasına başlamadan önce belirli süre test sürüşleri gerçekleştirilecek. Test sürüşleri kabinlerin içerisine konulan her biri 200 litre olan 4 adet su bidonu taşınarak yapılıyor. Böylece 10 kişinin ağırlığı göz önünde bulundurularak, maksimum kapasiteye ulaşmış durumda kabinler ve halatlar güvenlik açısından test ediliyor” dediler.
EGO yetkilileri, test sürüşleri devam eden Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının 1 Nisan’dan itibaren tam kapasiteyle çalışmaya başlayacağını kaydettiler.
GÜNDE 86 BİN 400 KİŞİ TAŞINABİLECEK
Metro ile senkronize 18 saat çalışacak teleferik hattının toplamda 4 durak ve her biri 10 kişi taşıma kapasitesine sahip 106 adet kabinden oluştuğunu belirten yetkililer, “Toplam uzunluğu 3 bin 257 metre olan teleferik hattı ile Şentepe merkezden Yenimahalle Metro istasyonuna vatandaşlar 13,5 dakikada giderken, sistemle günde 86 bin 400 kişi taşınabilecek” diye konuştular.