Türkiye Kayak Federasyonu Başkan Adayı Muş’ta

Türkiye Kayak Federasyonu Başkan Adayı Muş’ta :Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Yönetim Kurulu Başkan Adayı Erol Mehmet Yarar, Muşlu kayakçıları ziyaret ederek “Amacımız, buradaki 11-13 yaş arasındaki 30 bini aşkın genci kayağa kazandırmak.

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Yönetim Kurulu Başkan Adayı Erol Mehmet Yarar, Muşlu kayakçıları ziyaret ederek “Amacımız, buradaki 11-13 yaş arasındaki 30 bini aşkın genci kayağa kazandırmak. Biz buradaki temel sorunları çözerek, buradaki sporcuları uluslararası arenaya çıkarmak istiyoruz.” dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Yönetim Kurulu Başkan Adayı Erol Mehmet Yarar, Muşlu kayakçılarla bir araya geldi. Federasyon Başkan Adayı Yarar, beraberindeki heyet ile birlikte ilk olarak Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal’ı makamında ziyaret etti.

Muş’un kayak potansiyeli ile ilgili bilgiler veren Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, kayak tesisi ve imkanların kısıtlı ve yetersi olduğunu ifade ederek büyük kapasiteli kayak merkezi ve gerekli araç-gereçlere ihtiyacın olduğunu söyledi. Muş’un kayak sporu için çok ciddi bir önem arz ettiğini ifade eden Kartal, şöyle konuştu:

“Eğer yeterli imkanlar olsa, Muş kış memleketi. Muş 5, 6 ay kış memleketi. Kış memleketi olunca başka sosyal faaliyet yok, sadece kayak var. Hafta sonları kayak merkezi ana baba günü. Bazen binlerce kişi gider oraya. Sporcusu, vatandaş, bayanı, erkeği, çocuğu herkes orada kayağa gider. Yeni yeni öğrenenler var, bu işte uzmanlaşanlar var. Yeter ki buraya adam akıllı bir kayak merkezi, telesiyej türünde bir şey, her şey yapılabilir buraya. Arkadaşlar haklı olarak bizi medyada eleştiriyorlar. Kayak sezonu açılmış, ya teleskide sorun var, ya snow track sorun var.”

“BURADA Kİ 30 BİNİ AŞKIN GENCİ KAYAĞA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Muş’ta 11-13 yaş arasında 30 bine aşkın gencin bulunmasının sevindirici olduğunu ifade eden Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Adayı Erol Mehmet Yarar, kayak sporcundaki sorunlara hızlı bir şekilde çözümler getirip çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. Aday olmanın da bir adım olduğunu ifade eden Yarar, şunları söyledi:

“Muş’a geldik, bir taraftan sevindik, bir taraftan üzüldük. Niye üzüldük derseniz, bu kadar potansiyele rağmen, alt yapıda çok eksikliklerin olduğunu görmek bizi üzdü. Türkiye’ye bu kadar kayakçı yetiştiren bir yerde temel sorunların olması gerçekten üzücü. Sevindirici olan yan, çok hızlı bir şeyler yapıp, Muş’u ayağa kaldırabiliriz. Bütün bunları öğrenmek için buraya geldim. Aday olmak tabiî ki bir adımdır. Ama icraat yapmak esas olandır. İnşallah bölgenin de desteği ile seçimleri kazandıktan sonra özellikle burayla çok yakın çalışmak istiyoruz.

Biz potansiyeli olan bütün bölgeleri kalkındıracak projeler yaptık. Hükümetin de ciddi destekleri olacak. Böyle bir plan yaptık. Muş’a geldik, buradaki sporcuları görmek ve sorunları paylaşmak istiyoruz. Amacımız, buradaki 11-13 yaş arasındaki 30 bini aşkın genci kayağa kazandırmak. Biz buradaki temel sorunları çözerek, buradaki sporcuları uluslararası arenaya çıkarmak istiyoruz.”

İl Müdürlüğü ziyaretinden sonra Muş Gençlik Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katılan yarara eşlik eden Muşlu kayak kulüpleri tam destek verdiklerini açıkladılar. Öte yandan Yarar’a ayrıca İş Adamı Ali Oto, İş Adamı Eşref Albayrak, Öğretim Üyesi Yavuz Tanyeri, Öğretim Üyesi Fatih Kıyıcı, İş Adamı Mehmet Güney ve İş Kadını Çiçek Güney eşlik etti.