Hızlı Tren Bilet Fiyatları 2020

 Şehirlerarası ulaşımda hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştıran hızlı trenler birbirinden farklı şehirleri, yolcuları ve kültürleri birbirine bağlamaya devam ediyor. Farklı seyahat özellikleri ve vagon tipleri ile farklı şehirlerde hizmet veren yüksek hızlı trenler büyük bir özveri ile hazırlanan ve yüksek teknolojik özelliklere sahip olan trenlerdir. TCDD Taşımacılık (YHT) bu alanda yapılan tüm yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri en hızlı şekilde sistemine entegre ederek sizlere doyumsuz bir seyahat imkanı sunuyor.

Gideceğiniz şehre otomobilden daha kısa sürede varmanızı ve daha ekonomik seyahat etmenizi sağlayan yüksek hızlı trenler vagon özellikleri ile pulman, business ve yemekli olmak üzere üçe ayrılıyor. TCDD Taşımacılık online bilet sistemi üzerinden tarifenizi seçtikten sonra hangi vagonda seyahat etmek istediğinizi seçebiliyorsunuz. Yemek vagonu için yolcu vagonu olmadığından dolayı burası için bilet satılmamaktadır. Bu kısımda yemek yiyebilir ve büfede yer alan yiyeceklerden satın alabilirsiniz.

Yüksek Hızlı Tren - YHT
Yüksek Hızlı Tren – YHT

YHT Otobüs Bağlantıları

Yüksek hızlı tren YHT hatlarına bazı şehirlerden kolay ulaşım için TCDD Taşımacılık tarafından Bursa, Antalya, Karaman’dan otobüs kaldırılmaktadır. Bu şekilde anlaşma yapılmış olunup bu şehirlerden hızlı trene gitmek için en yakın gar bağlantıları mevcuttur. Bu bağlantılar:

  • Karaman Konya Hızlı Tren Otobüs bağlantısı
  • Antalya Konya Hızlı Tren Otobüs Bağlantısı
  • Bursa Eskişehir Hızlı Tren Otobüs Bağlantısı

Yüksek hızlı tren kullanacak kişiler aynı zamanda birbirinden farklı indirimlerden de faydalanabilmektedir. Bu indirimler %20 ile %50 oranında değişiklik gösteriyor.

  • Gidiş-Dönüş biletini aynı çıkış ve varış istasyonlarından alan kişiler yüksek hızlı tren biletlerini %20 indirimler alabiliyorlar.
  • 13 ile 26 yaş arasında bulunan kişiler genç indirimine tabii olduklarından dolayı %20 indirime sahiptirler.
  • Milli Eğitim Bakanlığına mensup olan öğretmenler özel veya resmi okul fark etmeksizin %20 indirim hakkı kazanmaktadır. Bu indirimlere müdür ve müdür yardımcıları, üniversite ve yüksekokul akademisyenleri ve Türk uyruklu olup yabancı ülkelerde çalışan öğretmenlerde dahildir.
  • Türk silahlı kuvvetlerinde çalışmakta olan ve NATO’nun askeri görevli ve uzmanlarına da %20 indirim uygulanmaktadır.
  • 12 kişilik gruplara veya 12 kişi ortak bilet alımlarında %20 indirim hakkı vardır.
  • 60 yaş ile 65 yaş arasında olan yolcuların %20 indirim hakları vardır.
  • 65 yaş üstü olan yolcuların %50 indirim hakları vardır.
  • Yerli veya yabancı basın mensuplarının da Başbakanlık Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünce verilen kartlar ile %20 indirim hakkı bulunur.
  • TCDD personelleri ve ailelerine (eşi ve çocukları) %20 indirime tabiidirler.
  • 7-12 yaş arasında olan çocuklara %50 indirim uygulanır e 7 yaş altındaki çocuklar eğer ayrı seyahat koltuğunda seyahat etmezlerse ücret ödemezler.

Ülkemizde vatandaşların gidecekleri illere daha hızlı ulaşmaları için tasarlanmış ve faaliyete geçirilmiş olan yüksek hızlı trenleri ve bu trenlerin birtakım özelliklerini sizler için aşağıda derledik. Aklınıza takılan sorular için TCDD Taşımacılığı arayabilir veya online bilet alma sayfası üzerinden biletinizi en ekonomik fiyatlar dahilinde hemen alarak bu konforlu ve ayrıcalıklı seyahatin tadını çıkartmaya başlayabilirsiniz.

Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hareket Saatleri

16 Temmuz 2019’dan itibaren;

  • Bilecik’ten İstanbul’a her gün saat 08.09-11.49-14.44-19.09,
  • Bilecik’ten Konya’ya her gün saat 09.59- 15.18- 21.14,
  • Bilecik’ten Ankara’ya her gün saat 09.11-11.39-15.54-17.56-19.42-20.18

şeklinde hareket edecek.

Yüksek Hızlı Tren Aylık Abonman Fiyatları (Güncel)

Ankara-Polatlı 877 TL
Ankara-Eskişehir 687 TL
Ankara-Konya  687 TL
Polatlı-Eskişehir  1260 TL
Ankara-İstanbul 3847 TL

Ankara İstanbul YHT

Ankara İstanbul Yüksek Hızlı Treni, Ankara İstanbul ve İstanbul Ankara arasında günde karşılıklı olarak 6 sefer yapmaktadır. Ankara’dan kalkan Ankara- İstanbul yüksek hızlı treni sırasıyla Sincan, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit ve Gebze duraklarına uğrayarak Pendik’e yaklaşık olarak 4 saat 15 dakika içerisinde varmaktadır. Ankara- İstanbul Yüksek hızlı treni bazı seferlerde bazı duraklara uğramadığı için trenin varış saatinde farklılıklar meydana gelebiliyor.Ankara İstanbul Yüksek Hızlı Treni günde 1 sefer olmak üzere 5 saat:27 dakikada son durak olan İstanbul Halkalı’ya yolcu taşımaktadır. Ankara Halkalı Yüksek Hızlı Tren bilet fiyatı 96 TL‘dir

ANKARA İSTANBUL YHT HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

İstanbul Ankara YHT

İstanbul Ankara Yüksek Hızlı Treni, İstanbul-Ankara ve Ankara-İstanbul arasında günde karşılıklı olarak 6 sefer yapmaktadır. İstanbul Pendik’ten kalkan tren sırasıyla Gebze, İzmit, Arifiye, Bilecik, Bozüyük, Eskişehir, Polatlı ve Sincan üzerinden Ankara’ya 4 saat 15 dakika içerisinde varmaktadır. İstanbul- Ankara Yüksek hızlı treni bazı seferlerde bazı duraklara uğramadığı için trenin varış saatinde farklılıklar meydana gelebiliyor. İstanbul Ankara Yüksek Hızlı Treni günde 1 sefer olmak üzere 5 saat:20 dakikada İstanbul Halkalı’dan Ankara garına yolcu taşımaktadır Ankara Halkalı (İstanbul) Yüksek Hızlı Tren bilet fiyatı 96 TL‘dir

İstanbul Ankara YHT Fiyatları
İstanbul Ankara YHT Fiyatları

İSTANBUL ANKARA YHT HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Ankara Eskişehir YHT

Ankara Eskişehir Yüksek Hızlı Treni Eskişehir İstanbul Ankara Hattı’nda yer alan duraklardan bir tanesidir. Bu hat üzerinden 5 sefer gerçekleştirmeniz mümkün. Buna ek olarak aynı zamanda Ankara Eskişehir hattı da yer almaktadır. 6 seferden biri olan Ankara Eskişehir Yüksek Hızlı Tren hattı günde 11 sefer yapmaktadır. Bu sefer kısa süreli olduğundan dolayı içerisinde yemek vagonu yer almamaktadır. Tren garları şehrin içinde olduğundan dolayı Ankara- Eskişehir arasın yolculuk 1,5 saat sürüyor. Bu tren ile yolculuk yapmak yerine dilerseniz Anlara İstanbul hattını da tercih edebilirsiniz. İki seferde aynı duraklardan geçmektedir.

ANKARA ESKİŞEHİR YHT HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Eskişehir Ankara YHT

Eskişehir Ankara Yüksek Hızlı Treni Eskişehir İstanbul Ankara Hattı’nda yer alan duraklardan bir tanesidir. Bu hat üzerinden 5 sefer gerçekleştirmeniz mümkün. Buna ek olarak aynı zamanda Eskişehir Ankara hattı da yer almaktadır. 6 seferden biri olan Eskişehir Ankara Yüksek Hızlı Tren hattı günde 11 sefer yapmaktadır. Bu sefer kısa süreli olduğundan dolayı içerisinde yemek vagonu yer almamaktadır. Tren garları şehrin içinde olduğundan dolayı bu sefer yolculara oldukça pratiklik kazandırmaktadır. Yolculuk ortalama 1,5 saat sürmektedir.

Ankara Eskişehir YHT Fiyatları
Ankara Eskişehir YHT Fiyatları

ESKİŞEHİR ANKARA YHT HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Ankara Konya YHT

Ankara Konya Yüksek Hızlı Treni karşılıklı olarak günde 7 sefer yapmaktadır. Bu seferlerin ortalama süresi ise 1 saat 55 dakika sürmektedir. Sincan ve Polatlı duraklarında durulmaktadır. Standart ve esnek olmak üzere bu seferlerde iki bilet seçeneği mevcuttur. 2 vagon tipine sahip olan yüksek hızlı trende biri 2+2 pulman ekonomi sınıfı ve 2+2 pulman business sınıfı yer almaktadır. Bu sefer kısa süreli olduğundan dolayı içerisinde yemekli vagon yoktur.

ANKARA KONYA YHT HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Konya Ankara YHT

Konya- Ankara Yüksek Hızlı Treni karşılıklı olarak günde 7 sefer yapmaktadır. Bu seferlerin ortalama süresi ise 1 saat 55 dakika sürmektedir. Polatlı ve Sincan duraklarında durulmaktadır. Standart ve esnek olmak üzere bu seferlerde iki bilet seçeneği mevcuttur. 2 vagon tipine sahip olan yüksek hızlı trende biri 2+2 pulman ekonomi sınıfı ve 2+2 pulman business sınıfı yer almaktadır. Bu sefer kısa süreli olduğundan dolayı içerisinde yemekli vagon yoktur.

Ankara Konya YHT Fiyatları
Ankara Konya YHT Fiyatları

 

KONYA ANKARA YHT HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Konya İstanbul YHT

Konya- İstanbul Yüksek Hızlı Treni günde 2 sefer gerçekleştirmektedir. Trenin son durağı İstanbul Pendik’tir. Sefer süresi ortalama olarak 4 saat 20 dakika sürmektedir. Konya- İstanbul treninin durakları sırasıyla Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit ve Gebze olmaktadır. Seferleri standart ve esnek olmak üzere iki bilet seçeneği ve 3 farklı vagon tipi seçeneğiyle satın alabilirsiniz. Tren içerisinde pulman ekonomi, pulman business, pulman business yemekli vagonlar bulunur.

KONYA İSTANBUL YHT HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

İstanbul Konya YHT

İstanbul Konya Yüksek Hızlı Treni günde 2 sefer gerçekleştirmektedir. Trenin son durağı Konya olmaktadır. Tren bir sefer süresini ortalama olarak 4 saat 20 dakikada tamamlamaktadır. İstanbul- Konya Yüksek Hızlı Treni sırasıyla Gebze, İzmit, Arifiye, Bilecik, Bozüyük, Eskişehir duraklarından geçmektedir. Seferleri standart ve esnek olmak üzere iki bilet seçeneği ve 3 farklı vagon tipi seçeneği ile satın alabilirsiniz. Tren içerisinde pulman ekonomi, pulman business, pulman business yemekli vagonlar bulunur. Vagon tiplerine bağlı olarak tren bilet fiyatları değişiklik göstermektedir.

İstanbul Konya YHT Fiyatları
İstanbul Konya YHT Fiyatları

İSTANBUL KONYA YHT HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYI

Aklınıza takılan sorular için TCDD Taşımacılığı arayabilir (444 8 233) veya online bilet alma sayfası üzerinden biletinizi en ekonomik fiyatlar dahilinde hemen alarak bu konforlu ve ayrıcalıklı seyahatin tadını çıkartmaya başlayabilirsiniz.

  • 08.12.2019 tarihinden itibaren geçerli YHT sefer saatleri için TIKLAYIN
  • 08.12.2019 Tarihinden İtibaren Geçerli YHT Tren ve Otobüs Bağlantıları İçin TIKLAYIN
  • Yüksek Hızlı Tren biletini online almak için TIKLAYINIZ

TCDD Türkiye Hızlı Tren Haritası

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*