Kayak için son çağrı

Kayak için son çağrı :Kış sporları özellikle son yıllarda popüler hale gelse de bu kış kar yağışının az olması nedeniyle dağların zirvesinde sakinlik hakimdi. Elbette sezon henüz bitmedi. Hâlâ birkaç günlüğüne kaçıp kayak ve snowboard yapabilirsiniz. Kar yağışının az olduğu, suni karlamanın yapılmadığı yerlerde ise manzaranın tadını çıkarabilir, düzenlenen çevre turlarına katılabilirsiniz.

ULUDAĞ
Türkiye’nin en gözde kış sporları merkezi kuşkusuz Uludağ. Bursa’nın yanı başında olması nedeniyle günübirlik de gidip gelinebiliyor. Kayak için uygun zaman 20 Mart’a kadar sürüyor. Normal kış koşullarında üç metre dolayında kar yağışı alıyor. Şu sıralar kar kalınlığı 38 santim. Uludağ’da 3 binin üzerinde yatak kapasitesi var. İstanbul’a da yakın olması ve otellerin çok olması nedeniyle uzun tatillerin yanı sıra haftasonu kaçamakları için de ideal. Oteller bölgesinde 8 telesiyej, 7 teleski olmak üzere 15 mekanik sistem mevcut.

KARTALKAYA
Kartalkaya Alp kayağı ve tur kayağı için çok uygun koşullara sahip. Kayak alanı 1850 – 2200 metre yükseklikte. Kayak için en uygun koşullar 20 Mart’a kadar sürüyor. Normal kış koşullarında üç metre kar yağışı görülüyor. Şu sıralar kar kalınlığı 65 santim. Mevsim başında toz kar, mevsim sonunda ise ıslak kar özellikleri var. Merkezde 2 adet telesiyej, 6 adet teleski ve 3 adet baby lift olmak üzere toplam 11 mekanik sistem var.

PALANDÖKEN
Palandöken kayak merkezi, deniz seviyesinden 3 bin 167 metre yükseklikte. Normal kış koşullarında 2-3 metre kar yağışı alıyor. Mevsim boyunca toz kar üzerinde kayak yapılıyor. Sezon 10 Mayıs’a kadar devam ediyor. Kar kalınlığı şu sıralar 40 santim. 4 ve 5 yıldızlı konaklama tesisleri, kayak evi, günübirlik tesisler ve lokantaları var. En uzun pisti 12 kilometre. Merkezde 5 telesiyej, 1 teleski, 2 baby lift ve 1 gondol lift hizmet veriyor. Aynı anda yaklaşık 5 bin kişinin kayak yapma olanağı var. Palandöken’de ışıklandırma yapıldığı için geceleri kayak yapılabiliyor

ERCİYES
Kayseri’ye bağlı Erciyes, kayak için güvenli pistlere sahip. Kışın karın eksik olmadığı Erciyes’te pistlerin toplam uzunluğu 12 km. Şu sıralar kar kalınlığı 68 santim. Burası aynı zamanda snowboard yapanlar için de ideal. Yumuşak karıyla ün yapmış bir yer. Erciyes’te 3 baby lift, 3 teleski ve 2 zümrüt olmak üzere 8 lift var.

SARIKAMIŞ
Sarıkamış, kar kalitesi açısından son derece önemli bir kayak merkezi. Toplam 12 kilometreyi bulan 5 etaplı pisti, 2500 rakımlı Cıbıltepe’si ile muhteşem bir doğal güzelliğe sahip. Cıbıltepe’nin kar türü sadece Alpler’de rastlanan ve kristal kar denilen cinsten. Kayak alanı 2100 -2634 metre yükseklikte, sarıçam ormanları içerisinde yer alıyor. Normal kış koşullarında 1.5 metre dolayında olan karlı bölgeler, kayak sporu için oldukça elverişli. Şu sıralar kar kalınlığı 46 santim. Sarıkamış ve çevresi, Alp ve kuzey disiplini ve tur kayağı etkinlikleri için uygun koşullara sahip. Merkezde ikisi devlet konuk evi olmak üzere pek çok konaklama yeri var. Ayrıca iki adet telesiyej, 1 adet teleski tesisi hizmet veriyor.