Kırkpınar’daki Teleferik Eyleminde Dün Gece

Sapanca Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesi ve Mahmudiye Mahallelerinde gerçekleştirilecek olan teleferik projesine bölgede oturan vatandaşların başlattıkarı oturma eylemi sürüyor..

Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesi’nden başlayarak Mahmudiye Mahallesi’ne uzanan teleferik projesinde, inşaatın gerçekleştirileceği alanda oturan vatandaşların iki gün önce başlatıkları oturma eylemi renkli görüntülere de sahne oluyor.

Teleferik projesinin yeşil alanı yok edeceğini savunan vatandaşlar projenin başka bir bölgeye kaydırılması için başlattıkları oturma eyleminde, bölge halkı, zaman zaman teleferik projesini üstlenen firma ve firmanın elemanları ile karşı karşıya geliyorlar.Önceki geceden çalışma yapılmasın diye nöbet tutmaya başlayan Hasanpaşa Mahallesi sakinleri ile firmanın güvenlik personeli zaman zaman tartışıyorlar..

Vatandaşların oturma eylemine destek vererek sorunlarını dinleyen CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, ”Sapanca’da bir teleferik projesinin hayata geçirilmesine kesinlikle karşı değiller ancak yeri konusunda büyük çekinceleri var. Öyleki bu teleferik yapılacağı söylenen alan bölge halkı tarafından yeşil alan olarak belediyeye verilmiş alan’ dedi.

Isır şöyle konuştu: “Vatandaşlarımız teleferik yapılacak bu alanın Kırkpınar’ın kalan son yeşil alanlarından biti olduğunu söylüyor. Kırkpınar’ın imar yapısının bozulacak olmasından endişe ediyorlar. Ayrıca bu yeşil alan deprem toplanma bölgesi olarak kullanılacağından dolayı da endişeliler. Teleferik aynı zamanda trafiğin olduğu bir alandan geçeceği için de vatandaşlar duruma tepki gösteriyır. Buradan yetkililere seslenerek vatandaşlarımızla görüşmelerini ve taleplerini dinlemelerini istyorum. Vatandaşlarımızın yanındayız.”

Bu arada eylemlerini sürdüren bölge halkı şarkılar söyleyerek eylemlerini sürdürüyorlar.. (Hüseyin Can Iğdır – Medyabar)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*