Mimar ve Mühendisler De, Sapanca Teleferik Projesi’ne Karşıyız Dedi

Sakarya’daki mühendis ve mimarların bağlı bulunduğu odaların temsilcileri, Sapanca’daki teleferik projesini üstlenen firmanın temsilcisiyle toplantı yaptı

Sapanca Belediyesi’nde önceki yönetim döneminde ihaleye çıkan Kırkpınar Mahallesi’ndeki teleferik projesi bir süredir kamuoyunun gündeminde. İhaleyi kazanan Bursa Teleferik AŞ işe başlamadan bölge halkının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisiyle karşılandı.

TMMOB’a (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) bağlı Makine Mühendisleri Odası Sakarya İl temsilcisi Salim Aydın, İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Mimarlar Odası Sakarya İl Temsilcisi Sami Kafadar, Elektrik Mühendisleri Odası adına Turgay Demirgövde, Jeofizik Mühendisleri Odası adına Serhan Mandacı; Bursa Teleferik AŞ’den Burhan Özgümüş ile bir toplantı yaptı.

Firmanın talebi sonrası Makine Mühendisleri Odası il temsilciliğinde yapılan toplantıda ilk olarak firma yetkilisi Burhan Özgümüş konuştu.

ÖDEMELER

İhalenin alım sürecinden bugüne kadar olan detayları anlatan Özgümüş, Sapanca Belediyesine taahhüt edilen ödemelerin %80’inin yapıldığını söyledi.

YERİ GÖRMEDEN

Yer teslim tutanağını yeri görmeden imzaladıklarını, ancak işe başlayamadıklarını ifade eden Özgümüş; bunun nedeni olarak da yeni Belediye Başkanının koltuğuna geçmesinin beklenmesi hususunda belediye tarafından ricacı olunduklarını söyledi.

İHALEYİ SORDU

Makine Mühendisleri Odası İl temsilcisi Salim Aydın, Kartepe ile Sapanca Kırkpınar ihaleleri arasındaki süreçte katılımcı firma sayısının kaç olduğunu sordu.
Firma yetkilileri, bu soruya; arada 2 aylık bir süre olduğunu ve ihale dosyasını alan firma sayısının 4, ihaleye giren firma sayısını ise 1, yani kendileri olduklarını söyleyerek yanıt verdi.

BU NOKTADA KARARLIYIZ

Makine Mühendisleri Odası İl temsilciliğinden yapılan açıklamada toplantının devamına ilişkin şu bilgiler verildi:
“Bu projenin yer seçiminin yanlış olduğu, kendilerine teknik olarak ifade edilmiştir. İstenildiği taktirde, ekolojik dengeye zarar vermeden bölge halkı ve şehrin yararına olacak alternatif yer tespiti ile yeni proje çalışmalarında kendilerine tam destek verileceği beyan edilmiştir. Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği Sakarya bileşenleri olarak, projenin mevcut haline karşı olduklarını, aynı zamanda Kırkpınar halkının da bu projenin gerçekleşmemesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını ve bu konuda taviz vermeyeceklerini; bu noktada kararlı oldukları durumları yüklenici firmaya bildirilip kendilerine toplantı için teşekkür edilmiştir.” (Sakarya Yenihaber)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*