Sapanca Teleferik Projesi’nde Sıkıntı Büyük

Firma yetkilisi projeyi eleştiren CHP’yi ziyaret ederek gelinen son durumu anlattı. Kırkpınarlılar’ın istasyon yerine karşı çıktığı teleferik projesinin yapımını üstlenen Bursa Teleferik’in yetkilisi Özgümmüş, “Projenin yeri 1 metre bile oynasa ihale iptal oluyor, yenisine de biz katılamıyoruz” dedi.

sapanca teleferik projesinde sikinti buyuk
sapanca teleferik projesinde sikinti buyuk

Projeye halkın rızası olmadan başlamak istemediklerini ifade eden Özgümmüş, “Yaptığımız harcamalar var. İhale yapılabilmesi için önce belirli harcamaları bize ödenmesi lazım. Sağlıklı bir ihale yapılması için bu harcamaların bize ödenmesi lazım” diye konuştu.

Teleferik istasyonuna karşı çıkan Kırkpınarlılar nedeniyle işe başlayamayan firma, CHP il başkanlığını ziyaret ederek yapılacak teleferik projesinde ağaçların kesilmeyeceğini çevrenin korunacağını belirtti. Halkın karşı çıkması nedeniyle projenin 8 aydır başlanamadığını söyleyen firma yetkilisi CHP’den yardım istedi.

Sapanca Belediyesi tarafından turizme katkı sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl ihale edilen “Teleferik Projesi” Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesi’nden başlayacak proje, bin 500 metrelik mesafenin ardından Mahmudiye İncebel mevkiinde sona erecek. 25 yıl geçerli yap-işlet-devret modeliyle Bursa Teleferik A.Ş tarafından inşa edilecek proje yaklaşık 80 milyon liraya mal olacak.

Siyasi partilerden Sadece CHP il başkanlığını ziyaret eden Bursa teleferik firması sorumlusu Burhan Özgümmüş gazetemize şunları söyledi: “Sadece buradaki ziyaret amacımız teleferik projesinde yanlış algılanan kısımları düzeltmek, daha bilgilendirmek. Çünkü Bilgi kirliliği var. Elimden geldiği kadar onu anlatmaya çalıştım. Ziyaretimizin amacı buydu. Halk ile iki kere belediye başkanı başkanlığında toplantı yaptık. Onlara da projeyi anlatmaya çalıştık ama başarılı olamadık. Dolayısıyla da bu aşamaya geldik.” (Bizimsakarya)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*