Uludağ’a yeni teleferik yapımı ekim ayında başlıyor

Yeni Teleferik’in yapımı için tek yetkili kalan Leitner firması, önümüzdeki ay sonunda ilk kazmayı vurmayı hedefliyor. 250 TIR dolusu mekanik ve elektronik malzeme, önümüzdeki günlerde İtalya’dan yola çıkacak.

Teleferik çalışmaları ekimde başlıyor

Teleferik’i Oteller Bölgesi’ne kadar uzatacak projenin yapımı için tek yetkili firma olarak kalan İtalyan ortağı Leitner firması çalışmalarını sürdürüyor.

Tüm projeleri çizen, harita koordinatlarını ve direklerin dikeleceği noktalara kadar hazırlıkları tamamlayan Leitner firması, İtalyan’dan gelecek olan mekanik ve elektronik malzemeleri beklemeye başladı. 250 TIR dolusu elektronik ve mekanik malzeme önümüzdeki ay sonuna doğru gelecek ve malzemeler gelir gelmez inşaat çalışmaları başlayacak. 9 kilometre ile dünyanın en uzun teleferik hattı olacak projenin çalışmaları gerçekleştirilirken doğa hasar görmemesi için bir çok yerde helikopter kullanılacak.

ULUDAĞ’A ÇIKIŞ RAHATLAYACAK…

Leitner yetkilisi Okan Kaylan, yeni projenin; Teferrüç-Kadıyayla-Sarılan ve Oteller Bölgesi olmak üzere 3 hat ve 4 istasyondan oluşacağını belirterek, Uludağ’a çıkışı çok rahatlatacak projenin devamında ise gerekli izinler alındığı takdirde, teleferiğin Gökdere’deki Bursaray istasyonuna kadar indirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Bu hedef gerçekleşirse, Gökdere’den Teferrüç’e 6 dakikada, Teferrüç’ten Oteller Bölgesi’ne kadar ise 24 dakikada çıkılabileceğinin altını çizen Kaylan, “Proje kapsamında istasyonlar da 2 tane otel ve AVM’ler olacak. Farklı istasyonlarda ayrı yatırımlar var. Milli Park sınırları içinde olduğundan için Sarıalan ve Oteller Bölgesi’nde konaklama hakkı bulunmadığı için konaklama tesisleri Kadıyayla ve Teferrüç’te olacak. Ancak bizim önceliğimiz hattı bitirmek. Diğer projelere belediye ile yapılacak görüşmelerden sonra eğilmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Kaynak : www.olay.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*